Активности на Парламентарен институт

Октомври 2017

Октомври - месец на Отворени денови во Собранието на Република Македонија

Поради зголемениот интерес за посета на законодавниот дом, во месец октомври се реализирани девет отворени денови за посета.  Ова претставуваше можност 1237 граѓани и ученици, распоредени во 29 организирани групи, да го разгледаат свечениот дел на зградата на Собранието, што претставува значајно обележје на македонската државност. 

  • Сите заинтересирани за посета на Собранието, потребно е да се пријават на тел. 02 3 182 227 или на e-mail: s.stamenkovska@sobranie.mk, најдоцна пет работни дена пред посетата.