Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

Нола Исмајлоска-Старова

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 6.11.1985 во Струга. Македонка муслиманка. Има завршено Медицински факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комитетот за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член