Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

 

БОЈАН СТОЈАНОСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 8.11.1991 во Скопје. Македонец. Магистер по административно право, Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член


Е-пошта:
B.Stojanoski2@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.