Средби пратеници

Среда, 20 декември 2017 година

Средба на пратеникот Груби со бугарскиот амбасадор Петков

Денеска претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, г. Артан Груби, имаше средба со амбасадорот на Република Бугарија во Република Македонија, г. Иван Великов Петков.

повеќе...

Вторник, 19 декември 2017 година

Обраќање на пратеникот Груби на конференција на Прогрес Институтот

Денеска претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, г. Артан Груби, учествуваше  на Конференција на тема: „Патот на Република Македонија - нов почеток, враќање на патот кон ЕУ и пример за градење добри односи во регионот", во организација на Прогрес Институт за социјална демократија.

повеќе...

Вторник, 12 декември 2017 година

Средба на пратеникот Груби со чешкиот амбасадор Томан

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, г. Артан Груби, имаше средба со амбасадорот на Република Чешка во Република Македонија, г. Мирослав Томан.

повеќе...

Четврток, 7 декември 2017 година

Средба на пратеникот Мемеди со политичките советници на американската Амбасада

Пратеникот Весел Мемеди, во Собранието на Република Македонија, се сретна со политичките советници на американската Амбасада во Скопје, г. Паул Градон и г-ѓа Дивах Хокинс. Пратеникот Мемеди и гостите зборуваа за актуелната политичка ситуација и за подготвеноста на Собранието за ургентните реформи.

повеќе...

Вторник, 21 ноември 2017 година

Средба на пратеникот Весел Мемеди со романска делегација

Заменикот на претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, г. Весел Мемеди, оствари средба со делегација од Република Романија, во состав: г. Стефан Тинца, политички директор во Министерството за надворешни работи и г. Александру Ене, директор за регионална соработка за Западен Балкан, во придружба на амбасадорот на Република Романија во Република Македонија, Виорел Станила.

повеќе...

Четврток, 16 ноември 2017 година

Средба на пратеникот Весел Мемеди со г. Антун Херцег и г. Тибор Варди

Претседателот и пратеникот на НДП, г. Весел Мемеди оствари средба со г. Антун Херцег, претставник на ЕУ, одговорен за Западен Балкан, и политичкиот советник г. Тибор Варди.

повеќе...

Четврток, 16 ноември 2017 година

Работна средба на пратеникот Села со г. Антун Херцег и г. Тибор Варади

Претседателот на Алијансата за Албанците, г. Зиадин Села, во придружба на потпретседателот на партијата, г. Агон Ферати, остварија работна средба со г. Антун Херцег, претставник на Европската Унија одговорен за Западен Балкан и политичкиот советник од Канцеларијата на ЕУ во Скопје, г. Тибор Варади.

повеќе...

Четврток, 16 ноември 2017 година

Средба на пратеничката Прентовиќ со полскиот амбасадор Мултановски   

Денешната средба на претседателката на парламентарната група за соработка со Република Полска, г-ѓа Татјана Прентовиќ, со амбасадорот на Република Полска, Н.Е. Јацек Стефан Мултановски, помина во пријателска и конструктивна атмосфера, каде што беа разменети повеќе информации за досегашната соработка меѓу двете земји и тоа во повеќе области од општествениот, политичкиот и културниот живот.

повеќе...

Среда, 15 ноември 2017 година

Средба на пратеникот Китев со украинската амбасадорка Задорожњук

Шефот на Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа, г. Бетиан Китев се сретна со новоименуваната амбасадорка на Украина во Република Македонија, г-ѓа Наталија Задорожњук.

повеќе...

Вторник, 14 ноември 2017 година

Средба на г. Јован Митрески со г-ѓа Наталија Задорожњук, амбасадор на Украина во Република Македонија

Претседателот на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, г. Јован Митрески, оствари средба со новоименуваниот амбасадор на Украина во Република Македонија, г-ѓа Наталија Задорожњук.

повеќе...