Aktivitete


E hënë, 30 dhjetor 2013

DEBAT PUBLIK ME TEMË: "PËRGATITJA E LIGJIT PËR DHUNË FAMILJARE"

Komisioni për Mundësi të Barabarta i Femrave dhe Meshkujve, Komisioni për Punë dhe Politikë Sociale dhe Klubi i Deputeteve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në bashkëpunim me Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale dhe Lobin e grave maqedonase, më 27 dhjetor 2013 mbajtën debat publik me temë: "Përgatitja e ligjit për dhunë familjare"

më shumë...E hënë, 30 dhjetor 2013

MBLEDHJA E DYZETENJËTË E KOMISIONIT PËR ÇËSHTJE EKONOMIKE

Komisioni për Çështje Ekonomike i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në Mbledhjen e dyzetenjëtë, të mbajtur më 27 dhjetor 2013, si trup punues amë, në lexim të parë, e shqyrtoi Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për inspeksion teknik.

më shumë...E premte, 27 dhjetor 2013

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI REALIZOI TAKIM PUNE ME KORIN DIPLOMATIK TË MAQEDONISË

Kryetari Veljanoski u falënderua për angazhimin e deritanishëm të diplomatëve maqedonas në drejtim të forcimit dhe avancimit të bashkëpunimit parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë me Parlamentet e shteteve tjera dhe për angazhimin për formimin e një pasqyre pozitive të shtetit tonë, për prezantimin e kapacitetit me të cilin disponon dhe vlerat që i posedon.

më shumë...E enjte, 12 dhjetor 2013

MBLEDHJA E DYZETEKATËRTË E KOMISIONIT PËR BUJQËSI, PYLLTARI DHE EKONOMI TË UJËRAVE

Komisioni për Bujqësi, Pylltari dhe Ekonomi të Ujërave i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në mbledhjen e 44-të, të mbajtur dje, si trup punues amë shqyrtoi:

më shumë...E mërkurë, 11 dhjetor 2013

MBLEDHJA E SHTATËDHJETEKATËRTË E KOMISIONIT PËR TRANSPORT, LIDHJE DHE EKOLOGJI

Komisioni për Transport, Lidhje dhe Ekologji i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në mbledhjen e 74-të, si trup punues amë mori në shqyrtim:

më shumë...E premte, 20 dhjetor 2013

MBLEDHJA E DYZETEPESTË E KOMISIONIT PËR BUJQËSI, PYLLTARI DHE EKONOMI TË UJËRAVE

Komisioni për Bujqësi, Pylltari dhe Ekonomi të Ujërave i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në mbledhjen e 45-të, të mbajtur sot, si trup punues amë, në procedurë të shkurtuar e shqyrtoi Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për verë.

më shumë...E mërkurë, 18 dhjetor 2013

DEBAT PUBLIK ME TEMË: FORCIMI EKONOMIK I GRAVE

Klubi i deputeteve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë mbajti debat publik me temë: Forcimi ekonomik i grave, në të cilën përveç anëtarëve të Klubit të deputetëve ishin të pranishëm: nënkryetarja e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, znj. Svetllana Jakimovska, deputetët e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, përfaqësuesit e Ministrisë së Ekonomisë, Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave të Republikës së Maqedonisë, përfaqësuesit e komisioneve lokale për mundësi të barabarta, Lobit të grave maqedonase, Dhomës së zejtarëve të Republikës së Maqedonisë, Konfederatës së biznesit të Maqedonisë, Federatës së fermerëve të Republikës së Maqedonisë dhe përfaqësues të shoqatave tjera të cilat punojnë në këtë fushë.

më shumë...E enjte, 19 dhjetor 2013

KRYETARI VELJANOSKI E PRITI AMBASADOREN E SAPOEMËRUAR TË REPUBLIKËS SË SERBISË NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË, ZNJ. DUSHANKA DIVJAK-TOMIQ

Të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi për takimin dhe njëkohësisht kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, dëshiroi punë të suksesshme në mandatin e ambasadores së sapoemëruar të Republikës së Serbisë, znj. Dushanka Divjak-Tomiq. 

më shumë...E martë, 17 dhjetor 2013

BOTIMI FESTIV I BULETINIT TË KPP

Në vigjilje të 4-vjetorit të botimit të Buletinit, doli botimi festiv i Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar - Republika e Maqedonisë dhe Bashkimi Evropian.  Me atë rast, bashkëkryesuesi Kenan Hasipi, në emër të Delegacionit të KPP-së RM-BE dhe në emër të tij personal, eurodeputetëve u uroi shëndet të mirë dhe suksese në planin personal dhe profesional për vitin e ardhshëm. 

më shumë...E premte, 13 dhjetor 2013

MBLEDHJA E DYZETË E KOMISIONIT PËR ÇËSHTJE EKONOMIKE

Komisioni për Çështje Ekonomike i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në mbledhjen e 40-të, të mbajtur dje, si trup punues amë shqyrtoi:

më shumë...E enjte, 12 dhjetor 2013, Tiranë, Shqipëri

FJALIMI I KRYETARIT VELJANOSKI PARA DEPUTETËVE TË KUVENDIT TË REPUBLIKË SË SHQIPËRISË

Më lejoni të ndaj kënaqësinë time personale për mundësinë që kam të drejtohem sot para këtij auditori të çmuar të përbërë prej përfaqësuesve të zgjedhur të popullit të shtetit mik, Shqipërisë.
Për mua si Kryetar i Parlamentit të Maqedonisë, ky nder i ofruar nga mikpritësit e mi shqiptarë paraqet shprehje të respektit më të lartë ndaj Republikës së Maqedonisë dhe qytetarëve të saj.

Andaj, ju falënderoj shumë
Ju përcjell mirënjohjen e qytetarëve të Maqedonisë

më shumë...E enjte, 12 dhjetor 2013, Tiranë, Shqipëri

KRYETARI VELJANOSKI NË VIZITË ZYRTARE NË REPUBLIKËN E SHQIPËRISË

Në kuadër të vizitës zyrtare në Republikën e Maqedonisë, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, u takua me kolegun e tij, gjegjësisht kryetarin e Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta, me presidentin e shtetit, z. Bujar Nishani dhe me zëvendëskryeministrin e Shqipërisë, z. Niko Celeshi

më shumë...E enjte, 5 dhjetor 2013

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME KRYETARIN E QEVERISË SË HUNGARISË, Z. VIKTOR ORBAN

Kryetari Veljanoski shprehu kënaqësi për marrëdhëniet e shkëlqyeshme në nivel parlamentar në të gjitha segmentet, për intensitetin e shkëlqyeshëm të takimeve dhe bashkëpunimit ndërmjet kryetarëve të parlamenteve, grupeve parlamentare për bashkëpunim dhe të komisioneve. Ai shprehu falënderim që Hungaria e përdori emrin tonë kushtetues në komunikimin bilateral, duke theksuar se kjo është me rëndësi të veçantë për Republikën e Maqedonisë. E informoi bashkëbiseduesin për gjendjen politike aktuale, për reformat e realizuara dhe arritjet në rrugën e eurointegrimit, raportet pozitive nga Komisioni Evropian dhe rekomandimet.

më shumë...E mërkurë, 4 dhjetor 2013, Beograd

PJESËMARRJA NË SEMINAR ME TEMË: "MEKANIZMAT TË CILAT PARLAMENTET NACIONALE I KANË NË DISPOZICION PËR BALLAFAQIM ME KORRUPSIONIN"

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në përbërje: z. Ilija Kitanovski, kryetar i Komisionit për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, z.  Rome Trenov, anëtar i Komisionit për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive dhe z. Dragisha Miletiq, zëvendësanëtar i Komisionit për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, më 2 dhjetor 2013, morri pjesë në seminar me temë: "Mekanizmat të cilat parlamentet nacionale i kanë në dispozicion për ballafaqim me korrupsion" që u mbajt në Parlamentin e Republikës së Serbisë, në Beograd.

më shumë...E martë, 3 dhjetor 2013

GJERMANIA E MBËSHTET EUROINTEGRIMIN E BALLKANIT PERËNDIMOR

Koordinatorja e Grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së, znj. Sillvana Boneva dhe deputetët: znj. Hristina Runçeva, z. Ilija Dimovski dhe z. Aleksandar Spasenovski, u takuan me z. Dejvid Xhejms Mekalister, kryetar i UKD-së në Saksoninë e poshtme dhe znj. Anja Çimek, përfaqësuese zyrtare e Fondacionit "Kondrad Adenauer". 

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 19
  •                     
Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.