Aktivitete

E premte, 10 korrik 2020

PRIORITET I PRESIDENCËS GJERMANE ËSHTË FILLIMI I NEGOCIATAVE PËR ANËTARËSIMIN E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT NË BE

Sot, Presidenti i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi u takua me Ambasadoren e sapoemëruar dhe të autorizuar të Republikës Federale të Gjermanisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, SH.A. znj. Anke Gisele Holshtajn.

më shumë...

E enjte, 26 mars 2020

Kërkesë për të ndihmuar vendet e Ballkanit Perëndimor në luftën kundër pandemisë COVID – 19

Të vetëdijshëm për kompleksitetin e situatës aktuale dhe të problemeve me të cilat përballemi si rezultat i pandemisë me COVID-19, kjo kërkesë e përbashkët synon të theksojë situatën aktuale shumë të pafavorshme dhe sfidat që e shoqërojnë për rajonin e Ballkanit Perëndimor; si për sa i përket numrit të personave të infektuar ashtu edhe kuptim të pajisjes së pamjaftueshme shëndetësore në Rajon, pajisje e domosdoshme për parandalimin, trajtimin dhe ndalimin e përhapjes së mëtejshme të Koronavirusit (COVID-19).

më shumë...

E mërkurë, 11 mars 2020

KRYETARI XHAFERI E PROMOVOI RAPORTIN E MANDATIT PËR PUNËN E VET

Sot, me ftesë të Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, në promovimin e Raportit të Mandatit për punën e tij gjatë periudhës së mandatit prej në maj 2017 deri në shkurt 2020, ishin të pranishëm nënkryetarët e Kuvendit, Misovski, Remenska Ramçilloviq, koordinatorët Jovan Mitreski, Ejup Alimi, deputeti Panço Minov, sekretarja e përgjithshme Ivanova, si edhe ambasadorët dhe përfaqësuesit e ambasadave të vendeve anëtare të BE-së dhe jashtë saj, dhe përfaqësues të USAID -it dhe NDI-së.

më shumë...

E martë, 10 mars 2020

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi me rastin e promovimit të librit "Legjislatura bazike antisemite në Bullgarinë Mbretërore" 

Kam kënaqësinë që sot kam mundësinë që në cilësinë e kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emër të Kuvendit të drejtohem para jush me një fjalë të shkurtër përshëndetëse dhe të shpreh respektin tim ndaj këtij botimi, gjegjësisht përmbledhjes së dokumenteve të grumbulluara nën titullin  "Legjislatura bazike antisemite në Bullgarinë Mbretërore" nga autorët e nderuar Skender Asani, Nora Maliqi dhe Vllado Popovski.

më shumë...

E premte, 6 mars 2020

Takim i Kryetarit Xhaferi me Kryetaren e Kuvendit të Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani

Me këtë rast, Kryetari Xhaferi ia uroi marrjen e detyrës së re zonjës Osmani, duke i dëshiruar që ushtrimi i detyrës së re që është tejet e përgjegjshme, sfiduese dhe kërkon përkushtim pa rezervë, megjithatë, ti japë nder dhe kënaqësi dhe çdo sukses i arritur, ta inkurajojë për tejkalimin e sfidave të radhës.

më shumë...

E enjte, 5 mars 2020

Takim i Kryetarit Xhaferi me Kryetarin e Këshillit Nacional të Republikës së Austrisë, Volfgang Sobotka

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi u takua me Kryetarin e Këshillit Nacional të Republikës së Austrisë, Volfgang Sobotka. i cili qëndron në vizitë pune njëditore në shtet. Në takim ishin të pranishëm edhe nënkryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Goran Misovski, kryetari i Grupit parlamentar për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Austrisë, Rexhail Ismaili, dhe sekretari i përgjithshëm i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Cvetanka Ivanova.

më shumë...

E premte, 21 shkurt 2020

XHAFERI: Kuvendi i përmbushi të gjitha prioritetet reformuese, tani është radha e BE-së të veprojë sipas meritave

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, sot realizoi takim me eurodeputetët Daçian Çollos, kryetar i Grupit Ripërtërije Evropën dhe Ilhan Kjuçuk, raportues në Parlamentin Evropian për Republikën e Maqedonisë së Veriut.

më shumë...

E enjte, 20 shkurt 2020

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi ме rastin e Ditës ndërkombëtare të gjuhës amtare në Konferencën shkencore ndërkombëtare të organizuar nga Agjencia e Zbatimit të Gjuhës

Kam nderin që sot mund të drejtohem në këtë Konferencë shkencore ndërkombëtare që e organizon Agjencia për Zbatimin e Gjuhës, me rastin e Ditës ndërkombëtare të gjuhës amtare, dhe të shpreh kënaqësinë që mundem në emrin tim personal dhe në emër të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut të përshëndes vrullin dhe energjinë me të cilën Agjencia, udhëheqësia e saj dhe stafi i përgjithshëm i janë qasur detyrës së përgjegjshme dhe besimit që u është dhënë.

më shumë...

E mërkurë, 19 shkurt 2020

TAKIM I KRYETARIT XHAFERI ME BURSIST NË BUNDESTAGUN GJERMAN 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, sot realizoi takim me bursistin e zgjedhur parlamentar në Bundestagun gjerman për vitin 2020, Elena Mitriçka. Në takim ishte i pranishëm edhe Miki Millkoski, zëvendës sekretar i përgjithshëm në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Katrin Frinsfelld, atashe i Kulturës dhe Marija Micevska Kokallanova, koordinatore e programit IPS në Ambasadën e Republikës Federale të Gjermanisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

më shumë...

E hënë, 17 shkurt 2020

DEKLARATA NË KONFERENCËN PËR SHTYP ME RASTIN E SHPALLJES SË ZGJEDHJEVE TË PARAKOHSHME PARLAMENTARE 

Ju ftova këtu që t’ju informoj ju, ndërsa përmes jush edhe qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut se pas votimit të vendimit për shpërndarjen e Kuvendit në seancën e 137-të, mbrëmë, në bazë të kompetencës sime kushtetuese, bazuar në Nenin 67, paragrafi (4) ku qëndron se Kryetari i Kuvendit i shpall zgjedhjet për deputetë dhe zgjedhjen e Presidentit të Republikës, e nënshkrova Aktvendimin për shpalljen e zgjedhjeve të parakohshme për deputetë, dhe të njëjtin, në bazë të Nenit 12, paragrafi (2) i Kodit zgjedhor, e dërgova në Komisionin Shtetëror të Zgjedhjeve, Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Ministrinë e Drejtësisë. 

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 84
  •                                                                                      
Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.