ЕУ вести

Вторник, 19 октомври 2021

Усвоен Извештајот за напредокот на нашата земја кон ЕУ

Европската комисија денеска го усвои Пакетот за проширување за 2021 година, составен од Комуникација за политиката на проширување на ЕУ и годишни извештаи, со детална проценка на состојбата и напредокот на Западен Балкан и Турција на патот кон Европската Унија, со посебен фокус на спроведувањето на основните реформи и претстојните реформски приоритети.

повеќе...

Вторник, 5 јануари 2021

Португалија - нов претседавач со Советот на ЕУ

Со стартот на новата година, Португалија го презеде ротирачкото претседателство со Советот на Европската Унија.

повеќе...

Петок, 18 декември 2020

„Сахаров“ за Демократската опозиција во Белорусија

Претседателот на Европскиот парламент, Давид Сасоли, ја додели наградата „ Сахаров“ за слобода на мислење за 2020 година на Демократската опозиција во Белорусија.

повеќе...

  • 1
  •   
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.