Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


    
  
 

САДИЈЕ ИЛЈАЗИ

 

     
 
Член на ДПА.Родена на 14.02.1958 година во Тетово.Албанка.Завршила филолошки факултет, албански јазик и литература.      
    
Активности во Собранието  

 • Анкетна комисија за утврдување на околностите за загинувањето на претседателот на Република Македонијиа Борис Трајковски, член
 • Комисија за надворешна политика, заменик член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
 • Комисија за економски прашања, заменик член
 • Комисија за образование, наука и спорт, член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, заменик член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Собранието на Западноевропската унија, заменик член
  Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член