Соопштенија

Петок, 17 декември 2021 година

ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДРЖАВНАТА НАГРАДА „МИТО ХАЏИ ВАСИЛЕВ-ЈАСМИН“

На 21 декември 2021 година (вторник), во Кристалната сала во Собранието, во 12:00 часот, Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ ќе ја додели наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2021година за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од интерес на Република Северна Македонија.

Државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за остварување во областа на публицистиката ја делат публицистите Тошо Филиповски и Томислав Кежаровски; а за остварување во областа на новинарството ја делат новинарите Аделина Марку и Марјанчо Николовски.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.