Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

АРБЕН ЏАФЕРИ 

 


  
 


     
 
   
Член на ДПА . Роден на 24 јануари 1948 година во Тетово. Албанец. Завршил филозовски факултет. Се занимавал со новинарство. Добро го познава англискиот и српскиот јазик, а се служи и со францускиот.
   
Активности во Собранието

  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, претседател