Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


    

МЕРАЛ УЗЕИРИ ФЕРАТИ

 

 


 

 

Член на ДПА.Родена на 09.07.1975 година во Тетово.Албанка.Завршила медицински факултет.Доктор.

Активности во Собранието:

 • Комисија за здравство, претседател
 • Комисија за европски прашања, заменик член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик член
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик член
 • Комисија за култура, заменик член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Франкофонијата, член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Медитеранот, заменик член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член