Пратеници

 

 

 

 

 

 

ИВАН СТОИЛКОВИЌ


Член на ДПСМ. Роден на 15.2.1962 во Куманово. Србин. Дипломиран правник, Правен факултет - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член

 

Е-пошта: I.Stoilkovik@sobranie.mk

Click