ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ

 

 

 

 

 

 

ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ


Член на Демократски сојуз. Роден на 25.12.1952 во с. Долни Радеш, Радовиш. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет „Јустинијан Први“, УКИМ - Скопје. Специјализација - судско-адвокатски испит.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  •  Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Конгресот на САД, член

Е-пошта: P.Trajanov@sobranie.mk

Click