ДВИЖЕЊЕ БЕСА

 

 

 

 

 

 

БАСТРИ БАЈРАМИ


Член на Движење Беса. Роден на 23.2.1966 во с. Мојанци. Албанец. Магистер по економски науки, ФОН. 

 

Активности во Собранието: 

 • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
 • Комисија за локална самоуправа, член
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член
 • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Босна и Херцеговина, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грузија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Конгресот на САД, член

 

Е-пошта: B.Bajrami@sobranie.mk

 

 

 

 

 

 

КАСТРИОТ РЕЏЕПИ


Член на Движење Беса. Роден на 29.4.1968 во Скопје. Албанец. Дипломиран економист по бизнис администрација, Универзитет на Југоистоична Европа УЈЕЛ - Тетово. 

 

Активности во Собранието: 

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Буџетски совет на Собранието, член
 • Комисија за култура, претседател
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за образование, наука и спорт, член
 • Комисија за финансирање и буџет, член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член

 

Е-пошта: K.Rexhepi@sobranie.mkФАДИЛ ЗЕНДЕЛИ


Член на Движење БЕСА. Роден на 10.6.1967 во Гостивар. Албанец. Доктор, УЈИЕ - Тетово.


Активности во Собранието:

 • Комисија за уставни прашања, член 
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член


Е-пошта: F.Zendeli@sobranie.mk

Click