ЛИБЕРАЛНО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА

 

 

 

 

 

 

БОБИ МОЈСОСКИ


Член на ЛДП. Роден на 1.4.1972 во Кичево. Дипломиран инженер по дрвна индустрија, УКИМ.

 

Активности во Собранието:

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
 • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
 • Комисија за економски прашања, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член

 

Е-пошта: B.Mojsoski@sobranie.mk

 

 

 

 

 


МОНИКА ЗАЈКОВА


Член на ЛДП. Родена на 21.2.1991 во Скопје. Македонка. Магистер по правни науки, Прв приватен универзитет ФОН.

 

Активности во Собранието:


 • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член 
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Арапскиот Залив, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, претседател

 

Е-пошта: M.Zajkova@sobranie.mk

Click