За Собранието

Мал свечен салон

НАМЕНА: Повеќенаменска сала за највисоки протоколарни активности - разговори, состаноци, приеми, коктели, свечени ручеци и вечери.

ЕНТЕРИЕРНО УРЕДУВАЊЕ: Со првата реконструкција на Собранието во 1954 година  е уреден и овој салон со ламперија на ободните ѕидови во интарзија. На ѕидовите се изложени ликовни дела во сопственост на Собранието.

Легенда за навигација низ виртуелната тура:

кликнете и влечете во саканата насока

насока на движење

можност за зголемување, се појавува на средината на сликата

зголемување на прегледот, повлечете нагоре

намалување на прегледот, повлечете надолу