НОВА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈАГОРАН МИСОВСКИ


Член на НСДП. Роден на 15.4.1965 во Скопје. Македонец. Дипломиран менаџер по осигурување, Универзитет „Св.Климент Охридски“.


Активности во Собранието:

 • Буџетски совет на Собранието, претседател
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, заменик-член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Унгарија, член


Е-пошта: g.misovski@sobranie.mk

 

 

 

 

 

СОЊА МИРАКОВСКА

 

Член на НСДП. Родена на 12.9.1963 во Берово. Македонка. Дипломиран правник, Правен факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“.

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, потпретседател
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, претседател
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за култура, заменик-член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член

 

Е-пошта: s.mirakovska@sobranie.mk

Click