Пратеници

 

 

 

 

 

 

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ

 

Член на СДСМ. Роден на 22.3.1990 во Струмица. Македонец. Дипломирал на Универзитетот ФОН. 

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, претседател
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), шеф на Делегација
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Конгресот на САД, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Индија, член

Е-пошта: k.kostadinov@sobranie.mk

Click