Пратеници

 

 

 

 

 ЛАЗЕ ТАНЕВСКИ


Член на СДСМ. Роден на 31.3.1973 во Струга. Македонец. Дипломиран менаџер по туризам, Факултет за туризам, Универзитет за туризам и менаџмент - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член

 

Е-пошта: L.Tanevski@sobranie.mk

Click