Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

БРАНЕ ПЕТРУШЕВСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 31.1.1983 во Куманово. Македонец. Дипломиран инженер по информатички технологии, Природно-математички факултет, УКИМ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, член 
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член

 

Е-пошта: B.Petrusevski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.