Пратеници

 

 

 

 ТИМЧО МУЦУНСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 29.7.1989 во Берово. Македонец. Доктор на правни науки, Правен факултет „Јустинијан Први“, УКИМ.

 

Активности во Собранието: 

 • Буџетски совет на Собранието, заменик-претседател
 • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член 
 • Комисија за финансирање и буџет, претседател
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, потпретседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Канада, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Конгресот на САД, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член

 

Е-пошта: T.Mucunski@sobranie.mk

Click