Австриските пратеници се сретнаа со Клубот на пра...

11.05.2023
Делегацијата на Пратеничката група на Парламентот на Република Австрија за соработка со Собранието ...
Прочитај повеќе

Одржана првата пленарна седница посветена на унап...

08.03.2023
По повод Меѓународниот ден на жената – 8 Март и по повод 20 – годишнината од формирањето на Клубот ...
Прочитај повеќе

На 8 Март, Собранието ќе ја одржи 107. седница - ...

06.03.2023
Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, ја закажа 107. седница н...
Прочитај повеќе

Клубот на пратенички во теренска посета на Општин...

21.02.2023
Претседателката на Клубот на пратенички Лолита Ристова и пратеничките Марија Георгиевска, Марија Ко...
Прочитај повеќе

Клубот на пратенички против говорот на омраза и р...

20.02.2023
Клубот на пратенички oстро ги осудува сите форми на говор на омраза, родова дискриминација, сексиза...
Прочитај повеќе

Клубот на пратенички со поддршка за законско реше...

14.02.2023
Клубот на пратенички вчера одржа информативен состанок со Националната федерација на фармери, кој г...
Прочитај повеќе

Јавна дебата за Предлог-законот за родова еднакв...

10.02.2023
Пратеничките од Клубот на пратенички, заедно со претседателката на Клубот, Лолита Ристова и претсед...
Прочитај повеќе

Средба на шефот на Мисијата на ОБСЕ со пратенички...

30.01.2023
Шефот на Мисијата на ОБСЕ во земјава, амбасадорот Килијан Вал, на 27 јануари се сретна со претседат...
Прочитај повеќе

Работен состанок на Претседателството на Клубот н...

27.01.2023
Претседателството на Клубот на пратенички на Собранието на Република Северна Македонија, заедно со ...
Прочитај повеќе

Работен состанок на Претседателството на Клубот н...

13.12.2022
Во текот на вчерашниот ден, Претседателството на Клубот на пратенички на Собранието на Република Се...
Прочитај повеќе
 
 
Click