Средба на претседателот Џафери со американскиот конгресмен ...

Понеделник, 19 јуни 2017 година, Рига

Средба на претседателот Џафери со американскиот конгресмен Роберт Питинџер 

Во рамките на учеството на Меѓународниот безбедносен форум во Рига, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери денеска оствари средба со г. Роберт Питинџер, американски конгресмен и претседател на Конгресната работна група за тероризам и неконвенционално војување и иницијатор на овој Форум. 

Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери со г-ѓа Инара Мурниеце...

Понеделник, 19 јуни 2017 година, Рига

Средба на претседателот Џафери со г-ѓа Инара Мурниеце, спикер на Парламентот на Република Латвија

Во рамките на учеството на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, на 8. Меѓународен безбедносен форум во Рига, денеска оствари официјална средба со г-ѓа Инара Мурниеце, спикер на Парламентот на Република Латвија. 

Прочитај повеќе

Претседателот Џафери се сретна со италијанскиот амбасадор К...

Петок, 16 јуни 2017 година

Претседателот Џафери се сретна со италијанскиот амбасадор Ромео

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Џафери денеска се сретна со амбасадорот на Италија во Република Македонија, г. Карло Ромео. На почетокот на средбата, амбасадорот Ромео му се заблагодари на претседателот Џафери за можноста да разменат мислења и искуства за соработка, и му ја честиташе новата функција воедно истакнувајќи дека една од причините за денешната посета е и да ја врачи честитката упатена од страна на претседателот на Италијанскиот Сенат.

Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери со вршителот на должност амб...

Вторник, 13 јуни 2017 година

Средба на претседателот Џафери со вршителот на должност амбасадор на Украина во Република Македонија, г. Ростислав Палагусинец 

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со вршителот на должност амбасадор на Украина во Република Македонија, г. Ростислав Палагусинец.

Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери со хрватската амбасадорка Ба...

Понеделник, 12 јуни 2017 година

Средба на претседателот Џафери со хрватската амбасадорка Баришиќ

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари официјална средба со амбасадорката на Република Хрватска во Република Македонија, г-ѓа Данијела Баришиќ.

Прочитај повеќе

Претседателот Џафери се сретна со холандскиот амбасадор Пло...

Вторник, 6 јуни 2017 година

Претседателот Џафери се сретна со холандскиот амбасадор Пломп

По упатените честитки за изборот на оваа функиција и за изборот на новата Влада, амбасадорот Пломп ја пренесе пораката за подготвеноста на холандаската Влада и конкретно на Парламентот за широка соработка со институциите на Република Македонија и продолжување на сите започнати проекти меѓу двете држави. 
Прочитај повеќе

Претседателот Џафери се сретна со коизвестителите на Монито...

Вторник, 30 мај 2017 година

Претседателот Џафери се сретна со коизвестителите на Мониторинг комисијата                          

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери се сретна со коизвестителите на Комисијата  за почитување на обврските и заложбите на земјите членки преземени при приемот во Советот на Европа, г-ѓа Лисе Кристоферсен, пратеник од Норвешка и г. Валериј Гилечи, пратеник од Молдавија, кои во рамките на пост-мониторинг дијалогот се во дводневна посета на Република Македонија.   

Прочитај повеќе

Средба на претседателот на Собранието, г. Талат Џафери со а...

Вторник, 30 мај 2017 година

Средба на претседателот на Собранието, г. Талат Џафери со амбасадорката на Република Турција, г-ѓа Тулин Еркал Кара 

Честитајќи го изборот за претседател на Собранието на Република Македонија, амбасадорката г-ѓа Тулин Еркал Кара истакна дека во Република Турција будно се следат случувањата во Република Македонија и надминувањето на политичката криза, без мешање во внатрешните работи на земјата.
Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери со амбасадорот на Кралството...

Понеделник, 29 мај 2017 година

Средба на претседателот Џафери со амбасадорот на Кралството Белгија, г. Франсоа Бонтан

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари официјална средба со амбасадорот на Кралството Белгија во Република Македонија, г. Франсоа Бонтан. На почетокот од средбата амбасадорот  му упати искрени честитки за неговиот избор на функцијата претседател на Собранието на Република Македонија и му посака успех во извршувањето на одговорната функција. 

Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери, со Н.Е. амбасадорот на Репу...

Понеделник, 29 мај 2017 година

Средба на претседателот Џафери, со Н.Е. амбасадорот на Република Косово во Република Македонија, г. Илбер Хиса

Претседателот на Собранието, г. Талат Џафери денеска го пречека амбасадорот на Република Косово, г. Илбер Хиса, при што разговараа за актуелните политички ситуации во Македонија и во Косово и за потребата за соработка меѓу двете земји.

Прочитај повеќе
1...37383940                                         
Click