Соопштенија

Четврток, 14 ноември 2019 година

Регионално собрание Европа на Парламентарното собрание на Франкофонијата

Од 14 до 15 ноември 2019 година во Делемон, Швајцарија, ќе се одржи Регионалното собрание Европа на Парламентарното собрание на Франкофонијата (ПСФ) на која ќе учествува г. Џеват Адеми, претседател и г-ѓа Весна Дамчевска-Илиевска, прв потпретседател на Секцијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Франкофонијата (ПСФ).

повеќе...

Вторник, 12 ноември 2019 година

Собраниска делегација на семинар за социјални медиуми во Европскиот парламент

Во рамките на Програмата за поддршка на Парламентите од земјите на Западен Балкан и Турција, во организација на Европскиот парламент, на 13 и 14 ноември 2019 година, во Брисел, Кралството Белгија, ќе се реализира семинар за социјални медиуми за пратенички од Собранието на Република Северна Македонија.

повеќе...

Петок, 8 ноември 2019 година

ПОЛОЖУВАЊЕ ВЕНЦИ СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 13 НОЕМВРИ

По повод 13 Ноември - Денот на ослободување на Градот Скопје, собраниска делегација предводена од попретседателот Горан Мисовски, а во состав: Илија Николовски и Жаклина Пешевска, на 13 ноември 2019 година (среда), ќе положи венци свежо цвеќе, и тоа:

повеќе...

Петок, 8 ноември 2019 година

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

По повод Денот на народната жалост и одбележување на Примирјето од 1918 година и сеќавање во спомен на загинатите, повредените, исчезнатите и раселените лица од сите војни и од сите народи, собраниска делегација, во состав: Панче Иванов, Александра Цветковска, Хари Локвенец, Бетиан Китев и Жаклина Пешевска, на 11 ноември 2019 година (понеделник), во 11:00 часот, ќе положи венец свежо цвеќе на Француските воени гробишта во Скопје.

повеќе...

Среда, 6 ноември 2019 година

Тркалезна маса на ИППГ за јакнење на интерсекторската соработка за унапредување на изборните права на лицата со попреченост

Интерпартиската парламентарна група за правата на лицата со посебни способности (ИППГ), ВО СОРАБОТКА СО Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Полио Плус – движење против хендикеп кое делува како технички комитет на ИППГ, на 8 ноември 2019 година (петок), во Хотелот „Холидеј Ин“, Скопје, ќе одржи Тркалезна маса на тема: „Јакнење на интерсекторската соработка за унапредување на изборните права на лицата со попреченост“.

повеќе...

Вторник, 5 ноември 2019 година

Јавна расправа за Предлог-законските измени за воведување на заедничко родителство по развод

Комисијата за труд и социјална политика на Собранието на Република Северна Македонија ќе одржи Јавна расправа на 6.11.2019 година (среда), со почеток во 11:30 часот, во Сала „Борис Трајковски“ во зградата на Собранието, на тема: „Предлог-законски измени за воведување на заедничко родителство по развод". 

повеќе...

Понеделник, 4 ноември 2019 година

Собраниска делегација како дел од Комитетот за цивилна димензија на безбедноста на ПС на НАТО на средби во Француската Република

Во рамките на редовните активности на ПС на НАТО, Делегација од Комитетот за цивилна димензија на безбедноста, ќе оствари средби со високи претставници на Француската Република и Советот на Европа. Од Делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во ПС на НАТО, учество ќе земат Илија Димовски, шеф на Делегацијата и Катерина Кузмановска, член на Делегацијата.

повеќе...

Петок, 1 ноември 2019 година

Студиска посета на тема: „Вклучување на граѓаните во градење на безбедно е-Општество“ 

Во рамки на програмата на Меѓународниот Републикански Институт (ИРИ), Партнерството за демократија на американскиот конгрес (House Democracy Partnership), и естонската е-Управување академија  (Estonian E-Governance Academy), во Талин, Естонија од 2 до 8 ноември 2019 година, Собраниска делегација ќе учествува на студиска посета на тема: „Вклучување на граѓаните во градење на безбедно е-Општество“.

повеќе...

Вторник, 29 октомври 2019 година, 11:00 часот, Сала „Борис Трајковски“

Јавна расправа за имплементација на Законот за превенција, спречување и заштита од семејно насилство

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Собранието на Република Северна Македонија денеска ќе одржи Јавна расправа за имплементација на Законот за превенција, спречување и заштита од семејно насилство.

повеќе...

Вторник, 22 октомври 2019 година

ПОЛОЖУВАЊЕ ВЕНЕЦ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

По повод 23 Октомври - Денот на Македонската револуционерна борба, Делегација на Собранието на Република Северна Македонија, во состав: Костадин Ацевски, Весна Дамчевска-Илиевска и Зеќир Рамчиловиќ, на 23 октомври 2019 година (среда), во 11:00 часот, ќе положи венец свежо цвеќе на споменикот на Гоце Делчев во Градскиот Парк во Скопје.

повеќе...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 21
  •